Få bedre renter ved å refinansiere

Få bedre renter ved å refinansiere

Det er mange penger å spare ved å få bedre renter ved refinansiering. Mange tenker ikke over hvor dyrt det kan være å benytte kredittkort, smålån og avbetalinger for å finansiere forbrukskjøp før man ser at man sitter igjen med mindre av lønna hver måned på grunn av denne typen dyr gjeld. I utgangspunktet hadde man kanskje kun tenkt å kjøpe seg en TV ved hjelp av et kredittkort slik at man kunne nyte godt av en god TV uten å måtte vente til man har spart opp alle pengene man trenger. Men flere ting fristet, og avbetalinger og kredittkort er enkle å få tak i, så plutselig sitter man med større utgifter enn man hadde tenkt. De fleste har ikke vurdert hva denne typen gjeld koster før de ser at tusenlappene flyr ut av bankkontoen hver måned, og når de sjekker avtalene, så innser de at dette ikke var en like smart løsning som man først trodde.

Når man sitter med en del dyrere gjeld enn man så for seg, så kan det være lurt å benytte sjansen til å få bedre renter ved refinansiering av gjeld. Det er flere måter å få refinansiert denne typen gjeld, og du vil nesten uansett oppnå å spare en god del penger ved å benytte deg av muligheten til refinansiering.

Priser på lån med kredittkort

Kredittkort er ikke ment for å benyttes til å låne penger over lengre tid. Rentene på kredittkort er bestemt i forhold til at dette er alternativer for å gi brukere av kredittkort muligheter til å utsette en månedsbetaling eller to uten at det blir spesielt mye dyrere. I hovedsak er kredittkort ment for å benyttes til småkjøp slik at man kan samle disse på en felles faktura i slutten av måneden. For å få best mulig effekt av betingelsene til et kredittkort, så bør man betale denne fakturaen innen forfall. På den måten betaler man ikke renter, og i noen tilfeller heller ikke gebyrer. Men om man velger å benytte kortet som et forbrukslån, så kan man oppleve renter på dette lånet helt opp til 25-40% per år. Noen kredittkort i dag kan komme helt ned til under 20% per år, men disse krever en del inntekt for at du skal få dem, i tillegg til at de er strippet for rabatter og avtaler. Dette gir et godt utgangspunkt for bedre renter ved refinansiering.

Smålån og avbetalingsløsninger er kostbare

Smålån kan man ofte få fra samme tilbydere som tilbyr vanlige forbrukslån helt opp til 500000 kr. Betingelsene til disse tilbyderne har best effektiv rente når man låner et større beløp da etableringsgebyr og andre gebyrer da blir relativt sett en del lavere. I noen tilfeller vil man også få høyere rente om man velger smålån fremfor større forbrukslån. Det finnes også flere tilbud på markedet for avbetaling eller delbetaling. Flere av disse reklamerer med å være rentefrie. Men dette kan være misvisende, da de ofte tar gebyrer for hver innbetaling, samt gebyr for å etablere en delbetalingsavtale. Dermed blir den effektive renten ganske høy, selv om de reklamerer med en nominell rente lik 0. Det er bedre å velge en løsning for å få bedre effektive renter ved refinansiering med andre typer lån.

Bedre renter ved refinansiering med forbrukslån eller boliglån

For å få bedre renter ved refinansiering, så kan man velge mellom forskjellige typer lån. Man kan velge å benytte et forbrukslån, eller man kan velge å refinansiere dyr gjeld ved hjelp av boliglånet. Endring av boliglånet er noe mer omfattende, og krever tinglysing av lånet, men rentene kan da bli helt ned mot 2%, i stedet for rentene man har på et kredittkort på inntil 40% per år.